Etusivu Arkisto Toimitus Haku Tilaus Yhteistyössä Elintilaa!-kirjoituskilpailu In English
 
  virtuaalinen rautatieasema esittelee eurooppalaisia ihmisiä ja ilmiöitä

Aikakauslehti
www-artikkelit>> http://www.oamk.fi/kultt/media/kaltio

OAMK:n viestinnän opiskelijat ovat tehneet vaihto-opiskelussaan keväällä 2004
virtuaalisen rautatieaseman, joka esittelee eurooppalaisia ihmisiä ja ilmiöitä.

Sisältö:
Salamanca, Espanja.
Tekijät: Moonika Kortesalmi ja Juho Harjula
Arpaukon unelmia" on kertomus Jesus-nimisestä sokeasta arpamyyjästä, joka haaveilee asioista, joita hän voisi tehdä, jos näkisi ja asioista, joita hän vielä näkiessään teki. Jesuksen tarina esittelee yhden päivän ajalta espanjalaista elämää, meille tuttujen ja tuntemattomien kuvien tahdissa.

Tillburg, Alankomaat.
Tekijät: Jatta käheimonen ja Kaisa Tirri

Tervetuloa karnevaalaamaan. Pelissä on useita hassuja hahmoja ja sen kautta voi tutustua meille suomalaisille vähän oudompaan, mutta Euroopassa katolisille maille tyypilliseen pääsiäisen ajan karnevaaleihin.

Pécs, Unkari.
Tekijä: Mikko Eronen

Unkarissa vietetään karnevaaliaikaa bujojen, lampaantaljoihin pukeutuneiden juhlijoiden joukkona. Historiallisen merkityksensä lisäksi karnevaalilla on myös maallisempi puolensa, joka on jalostanut juhlimisen merkitystä ajan kuluessa.

Belfast, Pohjois-Irlanti.
Tekijä: Maiju Torvinen Musiikki: Ville Försti

Satu seinistä on nimensä mukaan satu. Tarina perustuu löyhästi Belfastin veriseen historiaan ja siitä muistuttaviin seinämaalauksiin. Verinen historia on asukkaille arka asia. Jopa seinämaalauksista halutaan päästä eroon. Belfastin kaupunkikuvaa yritetään kirkastaa, jolloin on parasta olla puhumatta menneistä. Seinämaalaukset ovat Belfastin suosituin turistinähtävyys. Ne houkuttelevat paikalle satoja tuhansia turisteja ympäri vuoden.