Etusivu Arkisto Toimitus Haku Tilaus Yhteistyössä Elintilaa!-kirjoituskilpailu In English
 
  3. lausunto työvoimaviranomaisille

Aikakauslehti
www-artikkelit

 

Työnantajan 3. lausunto työvoimaviranomaisille

 

Jussi Vilkuna:

Viikon jokaisena päivänä Heinonen yrittää tulla puoli yhdeksältä. Työnantajanhan täytyy valvoa tällaisia seikkoja.

Heinosella on muistikirja mukanaan, siihen hän kirjaa kaikki tehtävät. Hän on terävä nuori mies, moninkertainen Rotuaarin päässälaskumestari muun muassa. Keskustelemme viikon aikana taiteen olemuksesta. Kirjapainotaidon synnystä alkoi tekijänoikeuksien kehittyminen ja erästä käsityön muotoa alettiin kutsua taiteeksi. Taide on kaupallista tai toisin sanoen kaupallisuuden kautta taiteen kenttä aina rajataan.

Kolmantena, näkymättömänä, mutta ei hiljaisena, osapuolena, keskusteluissamme on oululaistaiteilija Jouni Kesti, jonka kirjaa Musameduusan Sepalus-Akatemia Heinonen lukee. Olen pyytänyt Heinosta tekemään henkilökuvan Kestistä. Mielipiteemme ovat kuulemma niin samansuuntaisia, että Heinonen alkaa epäillä, olemmeko yksi ja sama henkilö.

Valmennettava viettää asunnossani pääsääntöisesti päivät, minä yöt ja aamut. Eräänä aamupäivänä palaan kaupunkiasioilta syömään, kohta kiirehdin taidekouluun. Aurinko paistaa, on hiljainen viikko ja huomenna kiirastorstai. Paavon (olemme tehneet sinunkaupat) housut lojuvat sohvalla, hänen karvaiset alastomat jalkansa näkyvät makuuhuoneeni oviaukosta.

Onpa tosiaan aika kuuma! Riisun housuni ja siirryn makuuhuoneeseen.
Aukaisen tietokoneeni. Katselemme englannin kielen laitoksella opiskelevan henkilön hakupapereita. Tyttö hakee Kaltioon kahdeksi kuukaudeksi harjoittelemaan. On ollut USA:ssa, kahvilassakin töissä. Paavon pitää soittaa kahvilan omistajalle ja kertoa, että harkitsemme tytön ottamista harjoittelijaksi ja siksi kysyä häneltä, miten tyttö menestyi tarjoilijana.
Paavo humaltuu vallan tunteesta.

 

Syömme, minä jotain eilistä, valmentautuva lämmittämäänsä lihakeittoa. Teen päätöksen, että Kaltion virallinen työasu on huhtikuun alusta syyskuun loppuun väljä collegepaita ja boxerit, lokakuun alusta kalsarit.

 

                                                                                                       seuraava jakso >

                                                                                                      sisällysluettelo >>