Etusivu Arkisto Toimitus Haku Tilaus Yhteistyössä Elintilaa!-kirjoituskilpailu In English
 
  3 valmennuspäiväkirja

Aikakauslehti
www-artikkelit

Valmennuspäiväkirja, kolmas luku (korjattu versio)

Paavo 23.4.2004:

Tapasin päätoimittaja Vilkunan ensimmäisen kerran viime lokakuun lopulla. Syynä oli Miesten Kymppi. Ystäväni Pekka oli sulkapallokaverilleen puhunut tästä jo neljättä kertaa järjestettävästä miesurheilutapahtumasta ja esittänyt, että eikös tässä olisi ainesta vaikka lehtijuttuun.

Istuimme kahvilassa, Pekka poti flunssaa. Eli joi toteja. Arkailin; ei tässä mitään juttuaihetta ole. Nuoret äijät kiertää baareja ja ryyppää. Eikä siinä sitten ollutkaan, vaikka sanelimenkin ostin ja kierroksen ympäri kuljetin. Hauskaa oli kuitenkin, ja Pekka riisui munasilleen ravintola Holovin edustalla hävittyään räsyristiseiskassa. Kuvia ei ole vielä kehitetty.

Miesten Kymppi sattui päätoimittajan 43-vuotissyntymäpäivälle, ja Marmosassa paikalliset tarjosivat ilolla juotavaa. Muualla piti itse maksaa. Päätoimittaja ei laulanut karaokea, vaan erosi joukosta juuri Karjatuvan ajaksi huoltaakseen naissuhteitaan. Sama nainen edelleen, muuten.

Ensimmäiset sinunkaupat tehtiin jo aiemmin kahvilassa, mistä siirryimme baariin keskustelemaan elokuvakulttuurista. Jussi on jo toisista maininnutkin. Ilmeisesti vakuutin päätoimittajan, mutta Pekka tunki sormia korviinsa. Oli vielä Dogville näkemättä, ei tahtonut tietää. Ei se tyhmä ole, en minä sillä.

Ennen ystävänpäivää teimme yhdessä ryyppyreissun Rovaniemelle, aamukymmeneltä lähdettiin Alppilan Nesteeltä ja Kemiin mennessä oltiin jo ympäripäissään. Pikkuveljeni lähti kuskiksi, mutta olemme edelleen puheväleissä. Oli tarkoitus käydä reitin varrelle sattuvissa taidemuseoissa kulttuuria harrastamassa, mutta jostain syystä nämä suunnitelmat kariutuivat. Kulttuuri jäi siihen, että päätoimittaja osti Kemistä nivaskan 70-luvun Seksi-lehtiä. Tornion Aineen sijasta poikkesimme Haaparantaan, missä Pekan valmiiksi tiukkaan ahdettuun Skodaan ladattiin vielä parikymmentä litraa tölkkikaljaa. Helmat raapivat tietä ainakin Maulan Baarille asti.

Seuraavana aamuna päätoimittaja Vilkuna katoaa Tommin sohvalta Oulun junaan ennen kuin muu topparoikka on edes herännyt. Huoltamaan naissuhteitaan.

                                                                                                        seuraava jakso >

                                                                                                       sisällysluettelo >>